Миглена Папазова

Миглена ПапазоваМиглена Папазова е графичен дизайнер, илюстратор и майстор декоратор. Твори и създава за Студио ДАДА - студио за декорация и графичен дизайн, където работи заедно с приятелките си Йоана и Марияна. Започва този проект след като решава, че не иска повече да работи "в офис на заплата". Има две дъщери и свободата да избира какво да рисува.

Автор на илюстрациите в "Кратки приказки за досънуване" на издателство Точица. Зорница Христова


Зорница Христова, сн. Яна ЛозеваРодена е през 1974 година. Завършва английска фифилология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Специализира в Оксфорд „Постколониална литература“. Работи като преводач и издател, автор е на няколко детски книги, сред които: "Сладоледена реторика", "Вкусна география", "Когато искам да мълча" и др.

Юлиян Табаков

Юлиян ТабаковРоден е през 1975 г. Завършва Училището за Приложни Изкуства в София, специалност „Детски играчки”, сценография в НХА „Николай Павлович”, София и скулптура в ENS des Beaux-Arts в Париж. Работи като сценограф, режисьор и илюстратор. Негови са илюстрациите към „Португалски народни приказки“, „Приказките на Дона“, „Детска стая“, "Блок No4" и др.

http://www.youliantabakov.com/

 

Катина Недева

Катина НедеваРодена е през 1993 г. в град София, но детството й минава в Свиленград. Учи в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“, Пловдив, специалност Графика, а през 2016 г. завършва бакалавър в Национална художествена академия в София в специалност „Книга и печатна графика“.

Прочети още...

Люба Халева

Люба ХалеваЛюба Халева е завършила Националната художествена академия (2002), специалност Плакат и визуални комуникации. Работи като художник, известна с работата си като илюстратор на корици – много от тях на книги на изд. Жанет 45. 

Автор на илюстрациите на детските книги "Весел, гъделичкащ смях" (първа и втора част) и "Книгата на всички неща" - и трите от портфолиото на издателство Жанет 45. 

Хюс Кайер

Хюс КайерХюс Кайер е роден в Амстердам през 1942 г. Училището изобщо не му е вървяло, повтарял е няколко пъти, докато накрая го изпращат в интернат. Въпреки това успява да се дипломира и дори работи като учител в основно училище до 1973 г.

Един ден решава да спре и да се посвети на писането. Известно време пише романи за възрастни, след което се насочва към книгите за деца. Първата му детска книга излиза през 1975 г. и е първата от известната поредицата за Madelief.

Прочети още...

Петя Кокудева

Петя КокудеваНейните книги са писани с много любов, подредени и смислени. Тя е млада, но стиховете й носят толкова мъдрост. Създадени са за деца, но в тях има поуки най-вече за възрастните. Изключително изживяване е да отворите книга, която да не ви крещи в лицето, да не се киска, да не ви плаши, да не е нахална. Книга, която възцарява онази тишина, в която сърцето се чува най-добре. Отваряш и влизаш наистина в друг свят, на друг човек, който вижда нещата по друг начин и знае как да ти подскаже другия “гледен ъгъл”, без да ти се натрапва. Стиховете й са като малки случки, толкова малки, чак невидими – особено за забързани читатели. Затова книгите на Петя, а те са вече две, трябва да се четат бавно и търпеливо :)

Прочети още...